Älä tule paha kakku, tule hyvä kakku!

 

Täytekakkutehtaalta moi! Iso-mummi leipoi kakkupohjat omalla vakkarireseptillään ja minä täyttelin ja koristelin kakut Valon syntymäpäiväjuhliin. Täyte meni ihan fiilispohjalta, mascarponejuustokermavaahdolla ja luomu mansikkahillo-kuningatarpilttisekoituksella. Koristukset Valo valitsi itse, hämähäkin sekä naamion. Sokerimassan alla on voikreemi, jotta kakku ei vetty ja pysyy koossa hyvin. Aiemmin olen käyttänyt kakunpäällisenä ja koristeissa marsipaanimassaa, eikä hyväksi havaittua nähtävästi kannata vaihtaa sillä nyt kakusta tuli sokerimassan ansiosta todella paljon makeampi mitä marsipaanista tehdyllä. Lisäksi itse pidän marsipaanimassan mausta kyllä enemmän. Onneksi täytteet eivät olleet liian makeita niin vähän kompensoi eikä ällömakean rajaa ihan ylitetty. Ja täytekakkuhan on parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun täytteet ovat imeytyneet kunnolla, eli jos käytät voikreemiä alla, etkä kostuta pohjaa liikaa, voit tejdä koko täytekakun valmiiksi jo edellisenä iltana.

Kostutus: Lusikoituna lasillinen vettä johon puristettu sitruunaa maun mukaan.

(Muista olla varoinen kostutuksen kanssa, sillä liika on aina liikaa ja jo täytteet itsessään kostuttaa kakkua.)

Kakkutäyte1: 1prk rainbow luomu mansikkahilloa / 1prk kuningatar pilttiä.

(Sekoita nämä keskenään ennen pohjalle laittoa.)

Kakkutäyte2: 1prk mascarponetuorejuustoa / 1prk kermavaahtoa / ripaus vaniljasokeria+  tavallista sokeria.

Voikreemi: 125g voita / 1tl vaniljasokeria / 4dl tomusokeria / 1rkl vettä.

(Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin samalla vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetken aikaa. Levitä koko kakun päälle ohut kerros.)

Lopuksi koristelu.

Ja iso-mummille erityiskiitos vielä kakkupohjan leipomisesta ❤

2 vastausta artikkeliin “Älä tule paha kakku, tule hyvä kakku!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s