Nukkuuko se ikinä?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vähän tämän minin nukkumisasioista ajattelin vähän kirjoitella. Meillä kun tämä nukkuminen on ollut niin sanotusti ”tapetilla”, siitä saakka kun kotiuduttiin Kättäriltä.

Voltti on alusta saakka ollut kovin herkkä heräämään, laitoksellakin kun muut mammat olivat vastasyntyneiden kanssa syömässä ja vauvat uinuivat siinä pöydän vieressä liikuteltavassa vaavisängyssä, niin meidän Voltti ei todellakaan nukkunut siinä. Siinä se touhotti ja ilmoitti haluavansa syliin. Heti kun ympärillä tapahtui, hän heräsi.

Ollaan myös alusta pitäen yritetty totuttaa Volttia kaikenlaisiin elämän ääniin ja se onkin  tullut ihan luonnostaan isoveljen kautta. Meillä ei ole hyssytelty, mutta toki annettu nukkumisrauha. Apuna meillä on ollut kuvassakin näkyvä vauvan ensipeitto, jossa vauva nukkui ensimmäiset kuukaudet meidän vieressä. Koin tämän todella toimivaksi, sillä vauvan pystyi imettämään tämän vierellä eikä vauvaa tarvinnut liikutella mihinkään ja tärkeintä ettei tarvinnut pelätä että peitto menisi vauvan päälle. Hankimme myös vauvanpesän, mutta siinä Voltti köllötteli sen muutaman kerran eikä sen kummemmin viihtynyt siinä. Ja sitten oli lainassa paljon kehuttu vaavisänky, mutta siinäkin Voltti viihtyi vain päivisin. Kaikista parhain ratkaisu meidän perheessä on siis ollut perhepeti, josta pikkuhiljaa olemme alkaneet siirtymään pinnasänkyyn.

Voltti on nyt seitsemän kuukautisena vieläkin erittäin herkkäuninen tapaus ja jossain tuossa viiden kuukauden tietämillä mietin että ”Nukkuuko se ollenkaan?”. Siitä on onneksi edes yhdet päikkärit pidentyneet (jos ollaan kotona ja nukkuu partsilla), mutta toiset jääkin usein lyhyiksi tirsoiksi. Sisällä nukkuminen taitaa Voltin mielestä olla aivan liian yliarvostettua..?

Yöt menee kuitenkin pääosin vielä tississä roikkuen monta kertaa heräillen, ja kaikki se kehitys mitä tapahtuu tulee uniin, ja voi elämä kun pitää nousta kontalleen miljoona kertaa yössä…

Mutta vielä haluan toivoa että tämä pienikin oppisi hyväksi nukkujaksi, niin kuin veljensä, jolle on kehittynyt tässä muutaman vuoden sisällä todella hyvät unenlahjat eikä pelkoa että heräisi mihinkään yöllisiin elämöinteihin.

Jaksamista muille samassa tilanteessa oleville ja tsemppiä MEILLE!

2 vastausta artikkeliin “Nukkuuko se ikinä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s